تاریخچه
علوم تغذیه از بهترین و اصلی ترین رشته های علوم پزشکی است و نقش مهمی در ارتقاء سلامت، پیشگیری از بیماری ها و کمک به درمان بیماری ها دارد. علاوه بر نقش مهم علوم تغذیه در علوم پزشکی، این علم در سایر علوم و حیطه های اجتماعی نقش والایی دارد بطوریکه علوم تغذیه علاوه بر ارتباط با اقتصاد، برنامه ریزی های اقتصاد خرد و کلان، برنامه ریزی شهری و اجتماعی، دارای نقش برجسته و بارزی در حیطه های فرهنگی، صنعت و کشاورزی می باشد. علوم تغذیه با ارائه راهکارهای غذایی علمی و نوین هم در پیشگیری از بیماری ها نقش دارد و هم باعث تسهیل و تسریع روند درمان بیماری های مختلف می گردد. مشخص گردیده که عدم توجه به اصول تغذیه صحیح منجر به افزایش شیوع و بروز بسیاری بیماری ها به خصوص بیماری های مزمن غیر واگیر می گردد. در طی سالیان اخیر علوم تغذیه پیشرفت خیره کننده ای داشته است و حیطه های تغذیه بالینی، تغذیه جامعه، تغذیه سلولی مولکولی و تغذیه ورزشکاران ایجاد شده و گسترش فراگیری داشته اند و امروزه این حیطه ها کاربرد بسیار زیاد و مهمی در ارتقاء سلامت جامعه دارد.
|